روشهای محافظت از اطلاعات یو اس بی
اگر اطلاعات یو اس بی شما برایتان از اهمیت زیادی برخوردار است ، خواندن مطلب روشهای محافظت از اطلاعات یو اس بی را به شما توصیه میکنیم. برای حفظ اطلاعات یو اس بی چه کارهایی باید انجام داد و چه مشکلات احتمالی جلوی پای شما قرار دارد؟
فلش یو اس بی ها (یا اختصارا فلش مموری ها) بیشتر تنها نقش ذخیره موزیک یا نمایش را ندارند. آن ها می توانند حاوی اطلاعات مهمی باشند که اگر فلش دچار مشکل شود، آسیب اطلاعاتی زیادی بر ما وارد شود.
پس از یک بررسی و تحقیق، نتیجه اینکه همان 30 ثانیه منتظر ماندن میتواند اطلاعات و نرمافزار درایو شما را حفظ کند.
سیستم عامل ها جوری طراحی شدهاند تا دائما با درایو های خارجی از جمله USB ها در تعامل باشند. هنگامی که فلش یا هر کابل یا دستگاه دیگری به رایانه متصل است، OS توقع دارد که همیشه به آن دسترسی داشته و فایل دریافت و ارسال کند.
اگر مموری را Safely Remove نکنیم، چه اتفاقاتی رخ می دهد؟
با بهره گیری از نظریه بالا، میان سیستم و فلش انتقال های خرد و غیرقابل دیدن (کَش نویسی) رخ می دهد. اگر یکباره فلش یا USB های دیگر را از آن بیرون کنیم گمان کردن نابودی (سوختن و نیم سوز شدن) وجود دارد. اگر آن را خروج ایمن (Safely Remove) کنیم، سیستم تنها میتواند از درایو اطلاعات را دریافت کند و هیچ ورودی به آن نخواهد داشت.
از پیامد های یکباره کشیدن یو اس بی میتوان به از دست دادن اطلاعات، آسیب دیدن فایل های سیستمی، توقف برنامه ها یا هنگ کردن سیستم تا یک ریبوت اشاره کرد.
اگر اطلاعاتی در فلش خود دارید، فارق از اهمیت یا تاریخ انتقال به آن، حتما چند جا از هر کدام پشتیبان داشته باشید. البته مسئله پشتیبان مختص اینجا نیست، جایی میخواندم که جمعی از مهندسان سیلکون اما یک یا دو دهه پیش گفته بودند که کسی که 7 بکاپ از خرد ترین اطلاعاتش ندارد، انگار آن فایل اصلا وجود نداشته است! پس هم اکنون روی چند فلش، لپ تاپ، هارد اکسترنال و البته فضای ذخیره سازی ابری اطلاعات مهم تان را پیش از اینکه اتفاق ناگواری روی بدهد، اطلاعات مهم تان را انتقال دهید.
خروج ایمن چه دستوراتی را ارسال و اعمال میکند؟
- به رایانه دستور می دهد تا عملیات نوشتن را انجام داده و به پایان برساند.
- به تمامی برنامه های در ارتباط با فلش، هشدار خروج را ارسال مینماید تا بهترین عمل را انجام دهند.
- اگر برنامه نتواند تصمیم گیری برای خروج داشته باشد، به کاربر اطلاع می دهد تا او برنامه را هندل کند.
البته با گذر هنگام و روی کار آمدن سیستم عامل های جدید، درباره این مسئله تصمیم گیری های بهتری صورت گرفته است. برای نمونه ویندوز قابلیتی به نام بهینه سازی برای خروج تند (Optimise for Quick Removal) را معرفی کرد که با کاربرد از آن از رایت شدن تند اطلاعات و کَش اطمینان پیدا مینمایید. این بهترین طریق است.
اما اکنون سوال نهایی اینجاست، آیا با بیرون کردن یکباره USB، حتما مشکلی برای اطلاعات پیش می آید؟
پاسخ منفی است. به لطف برنامه نویسی بنیادی برنامهها در بیرون کردن یکباره USB، آن ها میتوانند مسئله را هندل کنند.
آموزش Safely Remove
برای خروج ایمن، تنها کافی است زبانه نوار وظیفه (در سمت راست و پایین دسکتاپ) را کلیک نمایید، در کادر باز شده نشانه USB را پیدا نمایید و روی آن راست کلیک نمایید.
گزینه Eject Storage Media را کلیک کرده و پس از تکمیل، آن را از سیستم جدا نمایید.
روش بکاربردن از Quick Removal
طریق دیگر برای اینکه هیچگاه نیازی به Safely Remove دستی نباشد (با توجه به قابلیت Quick Removal)، اینست که این قابلیت را برای هر فلش معرفی نمایید. بدین منظور از تنظیمات ویندوز یا جستجو، Control Panel را باز نمایید. سپس Device Manager را گزینش کرده و در لیست Disk Drives یو اس بی های خود را بیابید.
با 2 بار کلیک و رفتن به زبانه Policies و سپس گزینش گزینه Quick Removal میتوان این قابلیت را برای همیشه تثبیت کرد.
نتیجه گیری
نحوه ارتباط رایانه و USB Drive و اتفاقاتی را که میان آن ها رخ میدهد با هم خواندیم، پس اگر یک جمع بندی داشته باشیم به این نتیجه میرسیم که گزینش گزینه Safely Remove و صبر کردن 30 ثانیه ای می تواند ما را از مشکلات ناگواری چاره بخشی کند. یا اینکه با بکاربرد از قابلیت Quick Remove با به حداقل رساندن هنگام توقف (و البته کارایی) دیگر نگران بروز حادثه برای فلش خود نخواهیم بود.
ضمنا پشتیبان دریافت از اطلاعات تان را فراموش نکنید؛ سایت هایی مانند DropBox – Google Drive – Microsoft OneDrive می توانند به شما کمک کنند.
لینک منبع
جعفری